Kinderzitjes


Kinderzitjes

Wanneer uw kind eenmaal zelfstandig kan zitten, kunnen ze met u mee op de fiets door middel van een kinderzitje. Gemiddeld kunnen kinderen dit na een periode van 6 tot 9 maanden. Bij Interbikes.nl bieden we diverse kinderzitjes aan. Welk kinderzitje past bij u?

Welk kinderzitje is geschikt voor mijn kind?

Waarom zou ik kiezen voor een kinderzitje achterop de fiets? Of waarom zou ik kiezen voor een kinderzitje voorop de fiets? Hieronder zullen we de belangrijkste redenen voor u op een rijtje zetten.

Kinderzitje fiets voor

Het kinderzitje voorop de fiets is het meest geschikt voor kinderen van 6-9 maanden tot 3 jaar. Het kinderzitje monteert u aan de stuurpen en is geschikt voor kinderen tot 15 kilo. Met een kinderzitje voorop de fiets, houdt u minder ruimte over om op te stappen. Het kan voorkomen dat het sturen van uw fiets wat lastiger gaat. Daarom raden we u aan dat u minimaal 45 graden moet kunnen draaien met uw stuur. Als u zeker wilt zijn dat u genoeg ruimte heeft, raden we u een moederfiets aan. Deze fietsen beschikken over een extra breed stuur zodat u meer ruimte hebt om te sturen.


Koopt u een kinderzitje voorop uw fiets? Schaf dan voor extra comfort een windscherm aan voor uw kind.

Kinderzitje fiets achter

Een kinderzitje achterop is voor ouders vaak wat makkelijker. Fietsen en opstappen gaat hierbij eenvoudiger en u krijgt uw kind ook makkelijker in het fietsstoeltje. Kinderzitjes achterop zijn geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Hoe zwaar uw kind precies mag zijn, is afhankelijk van de klasse van het fietsstoeltje, maar vaak is dit tussen de 9 en 22 kilo. Met een kinderzitje achterop de fiets, kunt u makkelijker sturen. 


Voor en nadelen kinderzitjes voor/achter

Het grootste voordeel van een kinderzitje voorop de fiets, is dat u altijd zicht heeft op uw kind. Hierdoor kunt u makkelijker met uw kind praten en is het ook een stuk gezelliger. Ook kunt u eventuele fietstassen altijd achterop kwijt. Het nadeel van deze kinderzitjes aan de voorzijde is, dat u met een gewone fiets vaak weinig beenruimte heeft. Ook stuurt het zwaarder, dan als u een kinderzitje achter heeft. 


Het grootste voordeel van een kinderzitje achterop de fiets, is dat u gemakkelijker kunt sturen dan bij een kinderzitje voorop. Er is geen beperking en het stuurt ook lichter. Het nadeel van een kinderzitje achterop is, dat u geen zicht op uw kinderen heeft. Ook kunt u eventuele fietstassen niet meer kwijt. Heeft u toch liever dat uw kind achter zit, maar ook eventuele bagage wilt meenemen? Bekijk onze moederfiets of een herenfiets binnen ons assortiment met een zeer handige voordrager. Zo kunt u naast uw kind, ook uw bagage meenemen. 

Contact

Heeft u nog vragen over een van onze fiets kinderzitjes? Twijfel niet en neem direct contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag. De klantenservice is van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 18.00 uur geopend. Bel direct naar 010-717866 of kom naar een van onze winkels. Wij zijn gevestigd in Rotterdam en Zaandam. Bekijk de openingstijden. Ook kunt u uw vraag stellen via Facebook en Twitter en proberen wij binnen 3 uur te reageren.

Vestiging Rotterdam

Admiraal de Ruyterweg 24A
3031 AC Rotterdam
Tel: 010-7171866

Vestiging Zaandam
Klokbaai 11
1506 VE Zaandam
Tel: 075-2913947


Zoekt u iets anders? Ga terug naar accessoires!