Klantenservice Interbikes.nl

Veelgestelde vragen rondom Onderhoud & service

Mijn fiets is stuk. Kan ik deze laten repareren?

Interbikes beschikt over een werkplaats om je fiets te kunnen repareren. Valt je reparatie onder de garantie? Dan zorgen we ervoor dat je fiets ter reparatie aangemeld wordt bij een van onze locaties. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je onze klantenservice te mailen op info@interbikes.nl. voorzien van afbeeldingen van het defect.

Meld je binnen twee weken na aankoop een fabrieksfout aan onze klantenservice, dan zorgen wij natuurlijk dat dit wordt opgelost en kunnen we de fiets omruilen of de repareren. Is je fiets defect en gaat het hierbij om een draaiend of slijtageonderdeel, dan zijn je reparatiekosten voor eigen rekening.

Onderhoudsbeurten

Waarom is onderhoud aan je fiets belangrijk?
Slijtage blijft tot een minimum beperkt en je onderdelen blijven in goede conditie.
Zo blijft de garantie langer behouden.
Zie het als een auto: 1x per jaar een apk en met enige regelmaat een beurt.
Langer zonder problemen rond blijven rijden.

Waar kan ik het beste terecht?
Voor onderhoudsbeurten kun je altijd terecht bij een van onze vestigingen of natuurlijk je lokale fietsenmaker.

Eerste servicebeurt
De eerste servicebeurt dien je uit te laten voeren ongeveer na 500 km en binnen 6 maanden na aankoop. Veel voorkomend is dat de versnellingskabels iets rekken waardoor het allemaal net iets minder schakelt, of dat de spaken iets losser gaan zitten waardoor het wiel spanning verliest. Ook is het goed om dan nog even alle schroeven en bouten na te lopen, zodat deze nog goed vastzitten. Eventuele versnellingen en remmen kunnen dan nog bijgesteld worden voor optimale prestatie.

Jaarlijks onderhoud
Na de eerste service beurt is jaarlijks onderhoud ook absoluut een must om lang plezier te hebben van je fiets. Je fiets wordt namelijk door weer en wind gebruikt en daardoor ontstaat slijtage. Tijdig onderhoud kan zorgen dat deze slijtage tot een minimum wordt beperkt en je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Wat kan je zelf doen?

Normale fiets
• Voor alle fietsen geldt, controleer regelmatig de bandenspanning. Banden op de juiste spanning zorgen voor het behoud van de wielen.
• Maak je fiets schoon met een sopje, maak geen gebruik van bijvoorbeeld een hogedrukreiniger. Door de hoge druk spuit je al snel het vet uit de draaiende onderdelen.
• Loop regelmatig alle bouten en moeren van de fiets na en draai deze zo nodig vast. Door trillingen kunnen deze namelijk los gaan zitten.
• Heeft je fiets een open kettingkast? Smeer dan de ketting regelmatig in met kettingolie.
• Ook het slot van je fiets heeft onderhoud nodig, om deze soepel te houden spuit je deze met regelmaat in met slotspray.

Elektrische fiets
• Controleer regelmatig de bandenspanning, een verlaagde bandenspanning vermindert namelijk je actieradius
• Laat je accu bij koud weer niet in de fiets zitten. Koud weer met temperaturen onder de 10 graden vermindert de actieradius. Ook het opladen van je accu adviseren wij te doen bij kamertemperatuur.
• Maak je langere periode geen gebruik van je elektrische fiets? Bewaar je accu dan bij kamertemperatuur en leg je accu minimaal 1 keer per 2 maanden aan de oplader tot deze weer helemaal vol is.
• Bij een elektrische fiets is het belangrijk met regelmaat de remmen te controleren. Omdat een elektrische fiets harder gaat dan een gewone fiets hebben de remmen ook meer te verduren.
• Laat het onderhoud van je elektrische fiets altijd uitvoeren bij een merkdealer van je fiets. Deze dealer kent het merk en is in het merk gespecialiseerd.
• Maak je fiets schoon met een sopje, maak geen gebruik van bijvoorbeeld een hogedrukreiniger. Door de hoge druk, spuit je al snel het vet uit de draaiende onderdelen.
• Heeft je fiets een open kettingkast? Smeer dan de ketting regelmatig in met kettingolie.